آموزش حرفه و فن
مطالبی مفید و دانستنی هایی فراتر از کتاب های درسی
صفحات وبلاگ
آرشیو وبلاگ
نویسنده: علی خزائی - ٢٩ بهمن ۱۳٩٠

تره - پونه - نعناع - مرزه - کاهو- شاهی - ریحان - ترخون


ادامه مطلب ...
نویسنده: علی خزائی - ٢۸ بهمن ۱۳٩٠

لکه زدایی  

1 – لکه میوه   

اگر این لکه بر روی پارچه سفید بود ، کافی است با آب و صابون آن را بشویید . اگر لکه روی پارچه پشمی بود آب اکسیژنه 20% را با چند قطره آمونیاک مخلوط کرده با آن لکه را پاک کنید. اگر لکه روی پارچه های ابریشمی سفید و یا رنگی بود آب و الکل سفید 90% را به نسبت مساوی مخلوط کرده و با آن لکه را محو کنید.  

 2– لکه چربی

 برای از بین بردن لکه چربی قسمت لکه شده را با کمی محلول نمک و الکل بمالید . اگر لکه چربی روی پارچه ابریشمی است با یک برگ کاغذ خشک کن روی قسمت لکه شده را بپوشانید و اتوی داغ را محکم روی آن فشار دهید تا لکه ناپدید شود.

 3 – لکه نوشابه روی فرش

 برای از بین بردن لکه نوشابه می توانید کمی نمک بر روی لکه تازه بپاشید و بعد اسفنجی را خیس نموده روی لکه بکشید و سپس با آب گرم به وسیله اسفنج آبکشی کنید.

 4 – لکه شیر

 برای از بین بردن لکه حاصل از شیر لازم است آمونیاک را به مقدار زیاد رقیق کرده و کمی نمک به آن بیفزایید و لکه را با این محلول پاک نماییدو بلافاصله آب بکشید.

 5 – لکه جوهر خودنویس

 برای محو کردن این نوع لکه ها آب ژاول را با آب سرد مخلوط کرده روی لکه بماتید .

در صورتی که لکه روی پارچه ای که از الیاف مصنوعی تهیه شده ایجاد شد می توانید با آبلیموی خالص آن را بر طرف نمائید. چنانچه این لکه روی قالی و پارچه های کرکدار بود ابتدا با کمی شیر خوب لکه را خیس کنید و بعد با پنبه آن را پاک نمائید و در آخر با آب و صابون لکه های حاصل از شیر را بشویید.

اگر مرکب سیاه است ابتدا محل را خیس کرده روی آن کمی نمک آشپزخانه بریزید و سپس با پنبه مالش دهید و چنانچه نتیجه نگرفتید مخلوطی از گلیسرین و آمونیاک را روی لکه بمالید و سپس با آب و پودر دستی خوب شست و شو دهید . البته می توانیداز آب ژاول هم استفاده کنید.

 6 – لکه خودکار

برای از بین بردن این نوع لکه اسفنجی را به شیر آغشته کنید و روی لکه بمالید .

7 – لکه خون از روی قالی ها و مبل ها

 بهترین چاره این است که مقداری نشاسته را ( به نسبت بزرگی و کوچکی لکه )در آب مخلوط کنید و به هم بزنید تا خمیر نسبتاًغلیظی بدست آید . آنگاه روی لکه خون را با این خمیر بپوشانید و بعد از خشک شدن نشاسته ها ، آنها را بتراشید و با برس محل لکه را پاک کنید.

 8 – لکه زرد سوختگی

 اگر لباس شما در اثر سوختگی یا سیگار زرد شده است حبه قندی را روی لکه بکشید و آنقدر این کار را ادامه دهید تا لکه از بین برود.  

 9 – لکه قیر

 برای از بین بردن لکه قیر از بنزین استفاده کنید.

 10 – لکه عرق بدن

 اگر لباس سفید شما لکه های عرق بدن دارد کافیست مقداری محلول آب نمک تهیه کنید و لکه را مدت یک ساعت در آن قرار دهید تا پاک شود.

 11 – لکه روی چرم

 پنبه ای را با روغن زیتون آغشته کنید و روی چرم بکشید و بعد با یک پنبه تمیز و نمدار روی چرم را پاک کنید.

 

12 – لکه واکس 

 اگر لباس یا فرش شما به واکس آغشته شده ابتدا لکه را خیس کرده روی آن مایع ظرفشویی ریخته ماساژ دهید بعد با پارچه ی نمدار آن را خوب تمیز کنید . چنانچه به این روش لکه بر طرف نشد پنبه را به الکل آغشته کنید و روی لکه بمالید.

 13 – لکه شکلات

ابتدا باقی شکلات را را پاک کرده سپس یک پارچه سفید را چند لایه تا کنید و زیر پارچه در محل لکه قرار دهید . حال به نسبت مساوی آب و الکل را مخلوط کرده با پنبه روی محل بکشید و با پنبه دیگر روی آن را خشک کنید . چنانچه با این روش لکه پاک نشد می توانید از آب اکسیژنه استفاده نمایید و در آخر پارچه را با آب ولرم و صابون بشویید.

 14 – براق کردن مجسمه و سنگ های مرمر

 برای براق کردن مجسمه های مرمر یا سنگ روی میز ی هیچ چیز بهتر و ساده تر و سریعتر از لیموترش و نمک نیست . در یک لیوان مقداری آبلیمو بریزید و با کمی نمک خوب حل کنید. بعد با یک مسواک روی سنگ ها یا مجسمه ها بمالید و بعد پارچه ای پنبه ای نمدار روی آن بکشید.

 15 – چاره رنگ و کثیفی چینی ها

 بهترین راه چاره این است که ظروف چینی را مدت کوتاهی در آب سرد محتوی آبلیموی ترش ( یک لیمو برای دو لیتر آب ) قرار دهید و بعد بشویید.

 16 – سرکه

 سرکه در خانه داری موارد فراوان دارد . اگر در موقع شستن پنجره ها کمی سرکه به آب گرم اضافه کنیم شیشه ها سریعتـــــر و تمیــــزتر پاک می شود .

- اگر در آب تخم مرغ آب پزکمی سرکه بریزیم از شکستن تخم مرغ ها جلو گیری می شود .  

- سرکه را در پاک کردن ظروف نقره ای و زینت آلات نقره ای می توانید استفاده کنید . نقره جات را در ظرف سرکه بریزید و آن را بجوشانید .

- کمی سرکه را به آب سرد اضافه کنید و با پنبه روی آینه بکشید بعد با دستمال کاغذی یا روزنامه آن را پاک کنید آینه تمیز و براق می شود.

17 – جلوه و جلای لباس های پشمی

 برای بازگرداندن جلوه و جلای لباس پشمی ، لباس ها را در آبی محتوی سرکه آبکشی کنید . پارچه های پشمی پف میکند و جلوه دار می شوند.

18 – چاره بافتنی های گشاد شده

 اگر لباس های بافتنی شما فرم خود را از دست داده و گشاد شده اند کافی است لباس ها را برای مدت بیست و چهار ساعت در یک ظرف محتوی آب و صابون که برای هر 10 لیتر آب یک قاشق غذاخوری الکل و یک قاشق تربانتین و سه قاشق آمونیاک اضافه کرده اید بخیسانید و بعد آبکشی و خشک کنید.

 

نویسنده: علی خزائی - ٢٥ بهمن ۱۳٩٠

مواد غذایی رشد و ترمیم دهنده

مواد غذایی انرژی زا

 


ادامه مطلب ...
نویسنده: علی خزائی - ٢٥ بهمن ۱۳٩٠

کرفس - کلم - لوبیا سبز - شوید - شنبلیله- اسفناج


ادامه مطلب ...
 
نویسنده: علی خزائی - ۱٩ بهمن ۱۳٩٠

 

نویسنده: علی خزائی - ۱٥ بهمن ۱۳٩٠

کرم ابریشم

کرم ابریشم (Bombyx mori (Silkworm

از راسته بالپولکداران Lepidoptera و خانواده Bombycidae

منشاء اولیه پرورش کرم ابریشم کشور چین بوده و بیش از 5000 سال قدمت دارد. کشورهای اصلی تولیدکننده ابریشم شامل چین(5/57% از تولید جهانی)، ژاپن(2/13%)، هند(3/10)، کره جنوبی(4/5%) و تایلند(1/2%) میباشد.


ادامه مطلب ...
نویسنده: علی خزائی - ۱٥ بهمن ۱۳٩٠

سیر - پیاز -ترب - سیب زمینی - گوجه فرنگی- بادنجان


ادامه مطلب ...
نویسنده: علی خزائی - ۱٤ بهمن ۱۳٩٠
  • آب
  • مواد معدنی
  • ویتا مین ها

ادامه مطلب ...
نویسنده: علی خزائی - ٧ بهمن ۱۳٩٠

بطور کلی زمینها به چند دسته تقسیم می شوند :

الف ـ زمینهای خاکریزی شده ( زمینهای خاک دستی ):

ب ـ زمینهای ماسه ای :

ج ـ زمینهای شنی :

د ـ زمینهای رسی :


ادامه مطلب ...
نویسنده: علی خزائی - ٦ بهمن ۱۳٩٠

پوشش گلخانه موردیست که باید در همان آغاز طراحی گلخانه به آن توجه شود.بنابر نوع گلخانه ای که می سازیم می توانیم از پوشش های گوناگونی استفاده کنیم


ادامه مطلب ...
نویسنده: علی خزائی - ٥ بهمن ۱۳٩٠

ارتباط رنگها با پوشاک

شکی نیست که در انتخاب یک لباس مناسب رنگ یکی از مهمترین عوامل به شمار می رود . زیرا آنچه که در وهلة اول نظر هر بیننده را متوجه پوشنده لباس می نماید رنگ لباس اوست ................


ادامه مطلب ...
نویسنده: علی خزائی - ٤ بهمن ۱۳٩٠

مارمالاد نوعی فرآوردهٔ کنسروی است که از میوه و شکر تهیه شده و معمولاً عاملی مانند ژلاتین برای ژله ای شدن به آن اضافه می‌کنند. در فرهنگ انگلیسی و آمریکایی، مارمالاد اغلب به نوعی کنسرو اطلاق می‌شود که از پرتقال یا سایر انواع مرکبات تهیه شده باشد.


ادامه مطلب ...
نویسنده: علی خزائی - ٤ بهمن ۱۳٩٠
  • 12 راز از 100 دانه یاقوت
  • گلابی

ادامه مطلب ...
علی خزائی
دبیر حرفه و فن مدرسه راهنمایی ابوریحان بیرونی - سرگروه حرفه و فن و عضو کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات مقطع راهنمایی شهرستان اسدآباد
نویسندگان وبلاگ:
کدهای اضافی کاربر :


تماس با ما

.

.

.

.

مشاهده جدول کامل ليگ برتر ايران