آموزش حرفه و فن
مطالبی مفید و دانستنی هایی فراتر از کتاب های درسی
صفحات وبلاگ
آرشیو وبلاگ
نویسنده: علی خزائی - ٢٥ بهمن ۱۳٩٠

کرفس - کلم - لوبیا سبز - شوید - شنبلیله- اسفناج


کرفس

کرفس ویتامین زیادی دارد و اشتهاآور است. برای درمان رماتیسم هم مفید است. کرفس در زیاد کردن هوش مؤثر است . خوردن آن برای رفع خون ریزی سینه نیز مفید است. کسانی که به مرض صرع ( غش ) مبتلا هستند، نباید کرفس مصرف کنند.

                                            

مادران شیرده هم که نوزادان صرعی دارند نباید کرفس مصرف کنند.خوردن کرفس ، لثه را محکم و از خون ریزی آن جلوگیری می کند.همچنین کسانی که به تنگی نفس و بیماری های روده ای دچار هستند، خوب است کرفس بخورند. کرفس به هضم غذا نیز کمک می  کند.

 کلم

کلم نوعی سبزی است که هم به صورت خام و هم به صورت پخته خورده می شود.

کلم چند نوع است : کلم برگ، کلم قمری، و گل کلم.

                            

کلم مقدار زیادی ویتامین و موادّ غذایی دارد. این سبزی نیروبخش و اشتهاآور است. خوردن کلم برای بیماران مبتلا به سل مفید است. همچنین خواب آور بسیار خوبی است. کلم عمل روده را تقویت و آن را تمیز می کند. خوردن کلم برای کسانی که کبدشان ناراحت است ، مناسب نیست.از مهم ترین خواص این خانواده می توان به تأثیر آنها در پیشگیری از سرطان اشاره کرد. ویتامین C ، بتاکاروتن و ایندول موجود در انواع کلم در ایجاد خاصیت ضد سرطانی آن نقش دارد. در بین آنها کلم بروکلی در پیشگیری از سرطان مؤثرتر است و این خاصیت ضد سرطانی به دلیل وجود مواد آنتی اکسیدان بیشتری می باشد.

 لوبیا سبز

لوبیا سبز ویتامین های زیادی دارد. مخصوصاً ویتامین«ی» . به همین دلیل ، شیر مادران را زیاد می کند. همچنین ، مانند دیگر سبزی ها، دارای ویتامین «ث» و آهن است. لوبیا سبز از کم خونی جلوگیری می کند و سرماخوردگی را برطرف می سازد.

 

                      

لوبیا سبز مقدار زیادی ویتامین «آ» نیز دارد. به این خاطر ، قدرت دید چشم را زیاد می کند. کسانی که به مرض قند دچار هستند، بهتر است لوبیا سبز مصرف کنند. لوبیا سبز سرشار از موادّ معدنی است. به جای گوشت می توان از آن استفاده کرد. چون خوردن آن ، بدن را قوی و حافظه را تقویت می کند. 

 

شوید

شوید معده را تقویت می کند و ضدّ ورم است. به مادرانی که شیرشان کم است سفارش می شود، شوید مصرف کنند.

                            

چون مقدار زیادی ویتامین «ای» دارد. همچنین خوردن شوید، درد کلیه را کم می کند ، چون ادرار آور خوبی است. خوردن شوید از بیماری های قلبی مانند گرفتگی رگ های قلب جلوگیری می کند. پس می توان با خوردن شوید، خطر سکته قلبی را کم کرد.

 شنبلیله

این سبزی برای تقویت ریه ها سودمند است. شنبلیله همچنین از لاغری و ضعف جلوگیری می کند. افرادی که به بی اشتهایی دچار هستند، بهتر است این سبزی را بخورند.            

کسانی که به نرمی استخوان ، سل استخوانی، سل ریه دچار هستند، خوب است از این سبزی بخورند. با خوردن شنبلیله می توان چهره ی خود را شاداب و رنگ صورت خود را زیبا کرد.

بدن ما هر روزبه مقدار زیادی آهن نیاز دارد.با خوردن اسفناج که مقدار زیادی آهن دارد، این نیاز رفع می شود. این سبزی برای کسانی که کم خون هستند بسیار مفید است.

     اسفناج                                          

بدن ما هر روزبه مقدار زیادی آهن نیاز دارد.با خوردن اسفناج که مقدار زیادی آهن دارد، این نیاز رفع می شود. این سبزی برای کسانی که کم خون هستند بسیار مفید است.                  

بعلاوه ضدّ سرطان است و دستگاه گوارش بدن را پاک و تمیز می کند. فراموش نشود که باید اسفناج را خوب و تمیز شست. کسانی که کبد آنها ناراحت است یا رماتیسم، سنگ کلیه، ورم معده، ورم روده و ورم مفصل دارند، بهتر است آن را با مقدار زیادی آب بپزند و مصرف کنند. خوردناسفناج خام و تازه، دندان و لثه ها را سالم نگه می دارد.

علی خزائی
دبیر حرفه و فن مدرسه راهنمایی ابوریحان بیرونی - سرگروه حرفه و فن و عضو کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات مقطع راهنمایی شهرستان اسدآباد
نویسندگان وبلاگ:
کدهای اضافی کاربر :


تماس با ما

.

.

.

.

مشاهده جدول کامل ليگ برتر ايران