آموزش حرفه و فن
مطالبی مفید و دانستنی هایی فراتر از کتاب های درسی
صفحات وبلاگ
آرشیو وبلاگ
نویسنده: علی خزائی - ٢٩ بهمن ۱۳٩٠

تره - پونه - نعناع - مرزه - کاهو- شاهی - ریحان - ترخون


 

تره

این سبزی پر ازویتامین «ث» و موادّ معدنی مثل «کلسیم» و «آهن» است. تره به علّت داشتن«منیزیم» زیاد از سرطان جلوگیری می کند.این سبزی ادرار را زیاد می کند؛ برای کسانی که سنگ کلیه دارند مفید است. تره اشتهاآور است. خوردن تره با غذا، از ترش کردن معده جلوگیری می کند؛ چون باعث بهتر هضم شدن غذا می شود. البته زیاده روی در خوردن تره، باعث ناراحتی چشم و خراب شدن لثه ها می شود.

پونه

این سبزی بسیار خوشبو و عطردار است. در برخی شهرها به آن پودینه هم می گویند.این سبزی را به صورت خام می خورند. پونه هضم غذا را آسان می کند .

  به همین خاطر، برای درمان استفراغ، دل پیچه و درد معده مفید است. پونه، ضد اسهال نیز هست.همچنین ، خوردن پونه برای قطع سرفه و سکسکه مفید است.

   نعناع

نعناع مقدار زیادی ویتامین «آ» و «ث» دارد. ترشحات معده را کم می کند و عفونت ها را از بین می برد. همچنین « کلسترول» خون را پایین می آورد. نعناع ضد عفونی کننده و ضدّ سم است. خوردن آن با نان و پنیر برای تقویت اعصاب مفید است. البته فراموش نشود که زیاد خوردن آن باعث خارش گلو می شود.

 

                               

مرزه

مرزه از سبزی های خوردنی خوش طعم است. خوردن آن با غذا ازنفخ معده و روده جلوگیری می کند. افرادی که لاغر هستند، بهتر است نان و پنیر و مرزه بخورند. چون مرزه اشتهاآور است. بیمارانی که از رماتیسم رنج می برند، بهتر است مرزه مصرف کنند. همچنین خوردن مرزه باعث می شود کرم های معده و کرم کدو از بین برود.

 

                                         

 

 

کاهو

کاهو دارای ویتامین های «آ» ، «ب» ، «ث» و مقدار زیادی آهن و کلسیم است. خوردن کاهو خون را زیاد میکند و باعث درمان بیماری کم خونی می شود. تشنگی را برطرف می سازد و یرقان را معالجه می کند. خوردن کاهو باعث آرامش اعصاب و از بین رفتن دلهره می شود. افرادی که فشار خون دارند بهتر است زیاد کاهو بخورند. این سبزی ادرار آور خوبی است. کاهو بهترین هضم کننده غذاست و یبوست را درمان می کند.

 امام صادق (ع) فرمود : « کاهو بخورید زیرا خون را صاف می کند . »

 

                            

شاهی( ترتیزک )

شاهی مقدار زیادی ویتامین «ث» و موادی مثل کلسیم و آهن دارد.مصرف آن برای کسانی که مرض قند دارند، مفید است. همچنین فشار خون را پایین می آورد. شاهی مادّه ای ضدّ میکروب دارد. به این خاطر برای درمان زخم های روده ای، چرک سینه و عفونت کلیه مفید است.

 

                                         

این سبزی خون ساز است. بهتر است کسانی که دچار کم خونی هستند، هر روز مقداری شاهی مصرف کنند.فراموش نشود که شاهی را باید خام خورد، زیرا اگر پخته شود خاصیت خود را از دست می دهد. همچنین شاهی زرد شده باعث مسمومیت می شود.

ریحان

این سبزی مقدار زیادی ویتامین «کا» دارد. ریحان خون ساز است و برای کسانی که دچار کم خونی هستند، مفید است. خوردن ایباعث ضدّ عفونی شدن دهان، معده و روده ها می شود. کسانی که ضعیف و لاغر هستند بهتر است از این سبزی بخورند؛ چون ریحان اشتها را زیاد می کند.

حضرت علی (ع) فرموده اند: « پیامبر خدا(ص) از میان سبزی ها از ریحان خوشش می آمد. »

 

         

   ترخون

ترخون،سبزی خوش طعمی است که اشتها آوراست . این سبزی خواص درمانی زیادی دارد . ابن سینا دانشمند بزرگ ایرانی نوشته است :‹‹ترخون ، نفخ معده را بر طرف می کند .››

                                            

همچنین ترخون می تواند جانشین نمک شود . بیماران قلبی ، افراد چاق و آنهایی که فشار خون بالا دارند ، می توانند به جای نمک از ترخون استفاده کنند .

ترخون همچنین تب را کم می کند و مسکّن دندان درد است

علی خزائی
دبیر حرفه و فن مدرسه راهنمایی ابوریحان بیرونی - سرگروه حرفه و فن و عضو کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات مقطع راهنمایی شهرستان اسدآباد
نویسندگان وبلاگ:
کدهای اضافی کاربر :


تماس با ما

.

.

.

.

مشاهده جدول کامل ليگ برتر ايران